Autor: Tanel Raig • 29. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

29. märts: Tööstuse klubile näidatakase Schneider Electricu Riia tehases elektri säästmist tootmises

Äripäeva Tööstuse klubi sõidab 29. märtsil Riiga vaatama Schneider Electricu tehast, mis on võtnud kontrolli alla elektrikulud tootmises.

Schneider Electric Eesti juht Kristo Reinhold kinnitas jaanuaris toimunud Äripäeva semiaril „Kuidas vähendada energiakulu tootmises“, et tööstustes on võimalik säästa keskmiselt 10-20% kasutatavast elektrienergiast. Näitena, kuidas lubatud kokkuhoidu saavutada, nimetas ta Schneider Electricu Riia tehast Lexel Fabrika, mis võttis eelmisel aastal kontrolli alla oma elektrikulud. Elektri installatsioonimaterjale tootvas 4013 ruutmeetri suuruses tehases on võimalik online režiimis jälgida iga seadme elektrikulu ja saadud info põhjal otsustada, kust ja kuidas elektritarbimist vähendada.

Lexel Fabrika tehase kogemust elekrikulu jälgimisel ja säästmisel on võimalik näha ja kuulda 29. märtsil, kui Tööstuse klubi külastab tehast. Külastuse jaoks on tellitud buss, mis väljub Tallinnast Tallinna Tehnikaülikooli parklast (Ehitajate tee 5) 29. märtsil kell 7.00. Tagasi jõuab buss 29. märtsil orienteeruvalt kell 20.15.

Lexel Fabrika külastuse ajakava

7.00 Buss väljub Riiga (TTÜ parkla, Ehitajate tee 5)- Lexel Fabrika juht Anders Borg

8.45 Peatus Pärnus (Papiniidu Statoili tanklas)9.45 Vahepeatus Iklas, Eesti-Läti piiril, võimalik külastada kohvikut10.15 Buss jätkab sõitu Riiga12.15 Saabumine Lexel Fabrika tehasesse Riias12.25 Lexel Fabrika tehase elektrienergia kulu jälgimise ja optimeerimise kogemuse tutvustamine, ettekanded ja tehase külastus

- Lexel Fabrika S-E müügiinsener Dmitrijs Perlovs- Lexel Fabrika tehnikaosakonna juhataja Aivars Silinevics.14.10 Innopolis Konsultatsioonide ettekanne14.30 Lõuna tehase sööklas15.15 Buss väljub Tallinnasse17.15 Vahepeatus Iklas, Läti-Eesti piiril17.30 Buss jätkab sõitu Tallinnasse18.30 Peatus Pärnus (Papiniidu Statoili tanklas)20.15 Saabumine Tallinnasse (TTÜ parkla, Ehitajate tee 5)

Tööstuse klubis osalemine maksab 78 eurot (km-ga 93.60 eurot). Osalemiseks saab kuni 27. märtsini registreeruda (vabade kohtade olemasolul) SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077