Autor: Tanel Raig • 31. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimane päev osaleda Ekspordirevolutsiooni programmis

Täna on viimane päev kandideerida Ekspordirevolutsiooni arenguprogrammi, kus saavad tööd 25 noort.

Programmis osalevad ettevõtted soovivad enim leida hea suhtlusoskuse, varasema müügikogemusega noori, kes suudaks nende tooted viia Skandinaaviast Austraalia ja Jaapanini. „Teisipäev on viimane päev kõigi kõrgharitud noorte jaoks saata meile oma sooviavaldus ja saada valitud mõne eduka eksportiva Eesti ettevõtte ekspordi müügijuhiks,“ rääkis programmi juht Anu-Mall Naarits. „Kui oskate keeli, olete hea suhtleja ja soovite aastatepikkust huvitavat ning kindlasti tasuvat tööd koos pideva reisimisvõimalusega, tasub kindlasti endast märku anda. Oskuste puudumise pärast muretsema ei pea, programm aitab noored aastaga oma ala professionaalideks.“

Naaritsa sõnul otsivad hetkel samuti programmi kandideerivad ca 40 ettevõtet enim müügijuhte Norras, seejärel Rootsi, Taani ja Suurbritannia turu jaoks. „Kuid erinevaid Eestis valmistatud tooteid soovitakse uute ekspordi müügijuhtide abiga müüa ka näiteks  Jaapanisse, Hollandisse, Austraaliase ja Lõuna-Koreasse,“ märkis ta.

Anu-Mall Naaritsa hinnangul on ekspordi müük kindlasti perspektiivis tulus töö, kus lisaboonuseks pidev reisimisvõimalus. Lisaks saavad noored enamasti vastutuse ühe või mitme turu üle, kus neil avaneb võimalus algusest lõpuni ehitada üles oma edukalt toimiv müügisüsteem.

Tänavuaastase Ekspordirevolutsiooni programmi vastu on tõsisemalt huvi tundnud metalli- ja puidutootmisettevõtted ning masinatööstused. Mitu firmat pürib programmi ka toiduainetetööstusest ja trükitööstusest, samuti on esindatud tekstiilitööstus.

Piirkondadest on kõige rohkem ettevõtteid Harjumaalt, järgnevad Tartu-, Järva-, Lääne-Viru-, Lääne- ja Põlvamaa.

Ekspordirevolutsiooni programm, mida finantseerivad EAS ja Euroopa Sotsiaalfond ning viivad ellu Marketingi Instituut ja ITM Worldwide. Programmi, mida kaasrahastavad EAS ja Euroopa Sotsiaalfond, kandideeris 2011. aastal 70 ettevõtet ja üle 500 noore.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077