Autor: Tanel Raig • 9. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lahendused energiakulu vähendamiseks tootmises

Energiakulud kasvavad tootmisettevõtete jaoks tänavu ligikaudu 20% võrra. Lahendused kulude ohjamiseks on aga olemas. Tuntud ja suured energiatarbijatest ettevõtted räägivad oma kogemustest energiakulude vähendamisel Äripäeva seminaril „Kuidas vähendada energiakulu tootmises“.

16. jaanuaril toimuval seminaril räägib ASi VKG tehnikadirektor Tõnis Eldermann, kuidas viidi ettevõttes läbi energiaaudit. Tema sõnul tuleb vaadata süsteemi tervikuna ja välistada lokaalsed efektiivsused. Ta toob näiteid VKG investeeringutest, kuidas on need kaasa aidanud energiaefektiivsusele.

Kalev Chocolate Factory operatsioonide direktor Tarmo Virkus teeb ülevaate tegevustest, mida Kalev on teinud energiasööstmiseks sh vee kokkuhoidmiseks tootmises.

Samuti näeb seminaril Lõuna Eesti ühe suurima elektrienergia tarbija Grüne Fee Eesti lokaalset elektri- ja soojusenergia tootmist ning ettevõtte juhilt Raivo Külasepalt kuuleb põhjendusi, miks sellise lahenduse kasuks otsustati ja kuivõrd tasuvaks see on osutunud.

Arengufondi rohe- ja energiamajanduse seire juht Lauri Tammiste toob näiteid maailma tööstustes tehtud energiasäästu projektidest. Nõuandeid energia kokkuhoiuks Eesti tööstustes jagavad Schneider Electric juhatuse esimees Kristo Reinhold ja AF Consulting konsultant Toivo Ääremets.

Elektri vabaturu ekspert advokaadibüroo GLIMSTEDT advokaat Moonika Kukke räägib, milliseid otsuseid nõuab ettevõttelt avatud elektriturg ja kuidas saab ettevõte sellel turul oma energiakulusid juhtida.

Seminar toimub 16. jaanuaril Radisson BLU hotell Olümpias, Liivalaia 33, Tallinnas. Algus kell 10.50 ja lõpp kell 15.30.

12. jaanuarini saab seminarile registreerida sooduhinnaga 159 eurot + käibemaks (täishind 199 eurot + käibemaks). Registreeruda saab seminarile SIIT.

Teemad ja esinejad:, AF Consulting konsultant Toivo Ääremets., AS Schneider Electric Eesti  juhatuse esimees Kristo Reinhold., AS Grüne Fee Eesti juhatuse esimees Raivo Külasepp., AS Kalev Chocolate Factory operatsioonide direktor Tarmo Virkus., AS VKG tehnikadirektor Meelis Eldermann., Advokaadibüroo GLIMSTEDT advokaat Moonika Kukke., Arengufondi energia- ja rohemajanduse seire juht Lauri Tammiste.

Energiasäästu võimalused hoonetes

Kuidas tööstuses 30% energiakulusid kokku hoida

Millal muutub tasuvaks endale elektritootmine

Muutused, mis vähendasid Kalev Chocolate Factory energiakulu

Kuidas teostab energiasäästu projekte VKG

Mida teha energiakulude kokkuhoiuks avatud elektriturul

Energiasäästu lahendused ja trendid maailma tööstuses

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077