Autor: Tanel Raig • 25. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 10 mööblifirma välistab kasvuvõimalused

Eesti kümne suurima mööblitootja hulka kuuluva Valga GOMAB Mööbel ASi pearaamatupidaja Anne-Marii Kaur järgmisel aastal ettevõttele kasvuvõimalusi ei näe.

Eesti suurimate mööblitootjate hulka kuuluv Valga GOMAB Mööbel järgmisel aastal uutele eksporditurgudele ei sisene ja ka olemasolevatel turgudel müügikasvu ei näe, teatab ettevõtte pearaamatupidaja Kaur. Ettevõtte toodangust enamik aga lähebki piiri taha. Eestisse jääb vaid 2% toodetud mööblist.

Ettevõtte käibeks prognoositakse järgmiseks aastaks 5,4 miljonit eurot, mis on Kauri kinnitusel tänavusega samal tasemel.

Kuna kasve järgmisel aastal näha ei ole, siis plaanita Kauri kinnitusel ka töötajaid juurde palgata ega olemasolevate töötajate palku tõsta.

Tooraineturul ennustab Kaur pöögi- ja männisaematerjali hindade tõusu. „Samuti suurendab meie kulusid furnituuri kallinemine, sest ostetakse keerulisemaid ja täiustatuimaid furnituure,“ lisab Kaur.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077