Autor: Tanel Raig • 23. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltimaade suurim raamatutrükikoda avab uksed

Balti riikide üks suuremaid raamatutootjaid Print Best Trükikoda näitab 29. novembril Äripäeva Tööstuse klubi raames viimaste aastate investeeringuid, mis on lubanud tõsta käivet töötajaid juurde palkamata ning müüa ettevõtte peaaegu kogu toodang ekspordiks.

Print Best Trükikoda alustas eksporti 2004. aastast. Alates sellest ajast on ettevõte teinud ka iga paari aasta tagant suuri investeeringuid, mis on toetanud ekspordi kasvatamise eesmärki. Tänaseks moodustab eksport ettevõtte käibest 90% ning ettevõte lahendab ülesannet, kuidas rahuldada Põhjamaadest tulevaid tellimusi, mis nõuavad 100 000 eksemplari suuruste tiraažide trükkimist.

Vaatamata kasvanud mahtudele ei ole ettevõtte töötajate arv Print Best Trükikoja juhataja Tarmo Laaguse kinnitusel kasvanud. Viimane inimtööjõudu kokkuhoidnud investeering oli kevadel soetatud raamatute kokkuvõtmise- ja õmblusliin.

Print Besti juhataja Tarmo Laagus ja tegevjuht Tanel Venderström näitavad Äripäeva Tööstuse klubis investeeringuid ja räägivad, kuidas jõuti arusaamisele, kas tootmise efektiivsuse jaoks tasub soetada poolautomaatseid või täisautomaatseid liine ning kuidas tehtud investeeringud on aidanud kaasa ettevõtte eksportijaks muutmisel.

Külalisesinejana tutvustab OÜ LabelPrint juhatuse liige Sten Sarap oma kogemust, kuidas teha ettevõtte kasumlikkust tõstvaid inevsteeringuid. Ka LabelPrint on viimase kahe aasta jooksul soetanud 3 uut trükimasinat ja ühe plaadivalmistamise masina. Tulemuseks, et ettevõtte kasum tõusis viimane aasta kolmandiku võrra.

Üritus toimub OÜs Print Best Trükikoda, Viljandis Männimäe tee 4, 29. novembril kell 10.30-14.00.

Teemad ja esinejad:

„Investeeringud, mis suurendavad eksporti ja tõstavad efektiivsust – kuidas tõusta 4 aastaga Baltimaades oma valdkonna suurimaks, Print Best Trükikoja näitel.“ Print Best Trükikoda OÜ juhatuse esimees Tarmo Laagus.

Print Best Trükikoja tootmise külastus

„Kuidas teha investeeringuid, mis tõstavad ettevõtte kasumlikkust, OÜ LabelPrint näitel. OÜ LabelPrint juhatuse liige Sten Sarap.

Tööstuse klubis osalemine maksab 69 eurot (km-ga 82,80 eurot). Osalemiseks saab kuni 25. Novembrini registreeruda SIIT.

Äripäeva Tööstuse klubi eelmised üritused on toimunud ABBs, kus vaadati totmist ja räägit iinseneride värbamisest tööstusettevõttesse ning Kalev Chocolate Factory tehases, kus räägiti ja vaadati, kuidas on muudetud efektiivsemaks tootmist. Pilte ja ülevaateid toimunud üritustest võib näha SIIT ja SIIT.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077