Autor: Tanel Raig • 10. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Henkel kõrvaldab kasumi kasvatamiseks väikseid kaubamärke

Henkeli korrigeeritud ärikasum kasvas tänavu kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 4,7%, ehk 541 miljoni euroni. Efektiivsuse suurendamiseks on tooteportfellist kõrvaldatud väikseid kaubamärke.

Henkeli müügikäive kasvas kolmandas kvartalis 1,7%, ulatudes 4,028 miljardi euroni. Henkeli tegevjuht Kasper Rorsted sõnas käesolevat majandusaastat kommenteerides, et lisaks toormehinna tõusule ja konkurentsile mõjutab turgu märgatavalt ka eurotsooni kriisist tulenev ebakindlus. Sellest hoolimata tõstis Henkel tänavuse orgaanilise käibe kasvuprognoosi, mis peaks jääma 5-6% vahele (varem 5%).

Eesmärk loodetakse saavutada tootlikkuse parandamise ja tooteportfelli muutmisega efektivsemaks. Kõrvale jäetakse marginaalse tähtsusega tegevused ja vajaduel kõrvaldatakse väiksemaid kaubamärke.

Heade tulemustega paistsid kolmandas kvartalis taas silma kõik kolm Henkeli tootmisüksust. Pesupulbrite ja kodukeemia üksuse orgaaniline käive kasvas 3,8% ning tulenes täielikult hindade tõusust. Liimide ärisektoris kasvas  orgaaniline käive võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 8,7% ning tulenes nii müügimahtude suurenemisest kui ka hindade tõusust. Kosmeetikatoodete ärisektoris kasvas orgaaniline müügikäive 5,6%. Seda mõjutas tootmismahtude märkimisväärne suurenemine, samal ajal kui hinnad püsisid mõnevõrra madalamal kui eelmise aasta samas kvartalis. Kogu grupi orgaaniline käive kasvas 6,5%.

Lääne-Euroopa müügikäive kasvas 3,8%, ulatudes 1,422 miljardi euroni – tõusule andsid positiivse tõuke eelkõige Saksamaa head tulemused. Ida-Euroopa piirkonna müügikäibe kasv oli 4,2%, ulatudes 775 miljoni euroni. 

2011. aasta esimese üheksa kuu arengud majanduses mõjutasid Henkeli äritegevust positiivselt: eratarbimise kasv on mõjutanud positiivselt Henkeli tarbekaupade äri, samas kui liimide ärisektor võitis kõige enam tööstusliku tootmise kasvust. Jätkuvalt kõrged toormehinnad mõjutavad oluliselt kõiki kolme ärisektorit. Aasta esimese üheksa kuuga kasvas ettevõtte kogukäive eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3,9% ehk 11,804 miljardi euroni. Korrigeeritud ärikasum kasvas 8,0% ning korrigeeritud müügikäibe rentaablus paranes 12,9%ni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077