Autor: Tanel Raig • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio Eesti investeeris tehase uuendamisse 6,1 miljonit

Eelmise aasta mais käivitus Valio Laeva Meierei laienemisprojekt, mille jooksul on tänaseks investeeritud 6,1 miljonit eurot.

Valminud on uus logistikaterminal ning laienenud tootmishoone. Kokku on täiendavat tootmis- ja laopinda lisandunud rohkem kui 7000 ruutmeetrit, mille tulemusena on tehas 2010. aasta algusega võrreldes pindalalt ligi kolm korda suurem. Valio Eesti direktori Kari Finska sõnul on invetseeringud muutnud tootmise efektiivsemaks. „Mida efektiivsemad suudame olla, seda paremat tarnekindlust ja konkurentsivõimelisemaid hindu saame pakkuda,“ lisas ta.

Tehtud investeeringutel on ka suur mõju ettevõtte ekspordivõime tugevnemisele. „Uuenduste tulemusena kasvab Valio Eesti tootmisvõimekus, mis toetab tugevalt värskete piimatoodete ekspordimahtude kasvu jätkumist Venemaa, Läti ja Leedu suunal,“ selgitas Finska.

Investeeringud Laeva tehasesse jätkuvad. Finska sõnul investeerib ettevõte järgmises etapis uutesse tootmis- ja pakkeliinidesse. „See võimaldab suurendada tänaste toodete pakkevõimsust ja annab meile täiendavaid võimalusi uute põnevate toodete turuletoomiseks,“ selgitas ta.

Tartumaal asuvas Valio Laeva Meiereis toodetakse värskeid piimatooteid – piima, koort, keefirit, hapukoort, jogurteid, kohupiima ja mitmesuguseid desserte. Käesoleva aasta esimesel poolaastal toodeti meiereis kokku 24 570 tonni piimatooteid.

Sarnaselt Laeva tehase laiendamisele käivitusid eelmise aasta kevadel ulatuslikud investeeringud ka Valio Võru juustutehases, kus käesoleva aasta maiks valmis uus viilutatud juustu pakendamise liin. Ligi aasta kestnud investeerimisprojekt läks ühtekokku maksma ligi 2,24 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077