Autor: Tanel Raig • 23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnits plaanib sakslased Dvigatelist välja osta

Ülo Pärnits ütles, et plaanib Dvigateliga seotud ettevõttes ära osta sakslastele kuuluvad osalused.

Pärnitsale kuuluvad erinevate firmade kaudu suurosalused mitmes kunagise sõjatehase Dvigatel varade baasil moodustatud ja territooriumil tegutsevas ettevõttes. Enamikus nendes ettevõtetes on osanik ka AS LOGiT Eesti, mis kuulub kolmele sakslasele ja Saksa ettevõttele Müller Umwelttechnik Gmbh&Co. Pärnitsa sõnul olid sakslased masinatöösturitena oma kogemustega pundis Dvigateli erastamisel. Nüüd on aga Dvigatel masinatööstusest väga kaugele liikunud. „Nende roll on ettevõttes nii väikseks muutunud ja asjaolud kalduvad sinna suunas, et ostaksime nende osaluse välja,“ selgitas Pärnits. Kuid ta lisas, et mingeid kokkuleppeid veel ei ole.

Ta ei osanud öelda, millal tehing võiks aset leida. Lepingute ettevamistamine võtab üksjagu aega ja samuti tuleb ostuks leida raha, rääkis Pärnits. Tema väitel on tegemist üsna suurte summadega, mida vajatakse sakslaste osaluse ostmiseks. Samas ei nõustunud ta nimetama võimalikku tehingu maksumust.

LOGiT Eestile kuulub metallitöödega tegelevas Dvigatel Regitalis 13,5% ja elektrienergiat, vett ja maagaasi müüvas ning kanalisatsiooni teenust osutavas Dvigatel-Energeetika omanikfirmas Mairenestal 18%. Mairenstali kaudu on sakslased omanikud ka aktiivset tegevust mitteomavas OÜs DV Metall. 16,16% omavad sakslased ASis Mainor Ülemiste, mis on Dvigateli territooriumil kinnisvaraarendusega tegeleva Technopolis Ülemiste omanik.

Dvigatel Regitali eelmise aasta käive oli 0,79 miljonit eurot ja ettevõttes töötas 23 inimest. Dvigatel Energeetika käive oli 1,86 miljonit eurot ja töötajaid oli 13.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077