Autor: Indrek Kald • 16. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT investeerib tänavu 67 mln eurot

Laevaehituskontsern BLRT Grupp investeerib sel aastal 67 miljonit eurot, teatas ettevõtte juht Fjodor Berman.

See on peaaegu poole võrra rohkem kui oli meie 2010. aastal teenitud kasum, lisas ta intervjuus ettevõtte siselehele.

Bermani kinnitusel on suuri investeeringuid kavas teha transpordifirmasse Elme Trans. "Ostetakse palju uusi tehnikavahendeid ning ettevalmistusel on geograafiline laienemine," märkis ta.

"Väga dünaamiliselt kulgeb kolme nüüdisaegse tööstusgaaside tehase ehitamine meie ühisfirma Elme Messer Gaas - Ukrainas Dnepropetrovskis, Lätis Liepajas ja Eestis Narva lähistel," rääkis Berman. Need tehased hakkavad tema sõnul tööle järgmisel aastal.

Tänavu suureneb BLRT kontserni käive 15 protsendi võrra. Mullu ületas firma käive prognoositut neli protsenti.

"Selle aasta 1. juulil otsustas aktsionäride üldkoosolek suunata kogu BLRT Grupi kasumi kontserni edasiarendamisse ja käibevahendite täiendamisse, mis on sel keerulisel ajal eriti tähtis," rääkis Berman firma siselehele.

"Seega võib juhatus jätkata poliitikat, mis võimaldab BLRT Grupil saada rahvusvaheliseks kontserniks ja olla liidripositsioonil turgudel, kus ta töötab, ning anda tööd 4000 spetsialistile kaheksas Euroopa riigis," lisas Berman.

Oma järgmise aasta äriplaanist räägib BLRT Grupi suuromanik ja juht Fjodor Berman kolmapäeval, 21. septembril konverentsil "Äriplaan 2012".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077