Autor: Tanel Raig • 12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB investeeris Jüris 2 miljonit eurot tootmisse ja inseneridesse

ABB avab neljapäeval Jüris uue tooteliini ja insenerikeskuse, millesse investeeriti üle 2 miljoni euro ja luuakse ligikaudu 50 uut töökohta.

ABB Jüri madalpingeajamite tehases alustab tööd päikeseenergia alaldi PVS300 tooteliin. ABB väitel on tooteliini valmistatav toode maailmas uuenduslik, kuna võimaldab oluliselt suurendada taastuvenergiaallikate kasutuselevõttu. Eesti ABB inseneride jaoks oli esmakordne osaleda niivõrd suuremahulise toote väljaarendamises. Uuel tooteliinil saab tööd 20-30 inimest, lisaks tootmis- ja kvaliteediinsenerid.

Ka uus insenerikeskus vajab hulga uut tööjõudu. Juba praegu on seal tööl 19 inseneri, juurde vajatakse veel umbes 20 inseneri. „Eestil on probleem kvalifitseeritud inseneride vähesusega,“ rõhutab ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer.

Insenerikeskus hakkab peamiselt tegelema elektromehhaanilise projekteerimise, mittestandardsete madalpingeajamite rakenduste projekteerimise ja arendusega, müügieelse toetuse ning toodete testimisega seotud protseduuride väljatöötamisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077