Autor: Ain Alvela • 1. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja saab spetsialisti piiri tagant koju kutsuda

Internetikeskkond www.talendidkoju.ee käivitas uue funktsiooni, mille abil registreeritud tööandja saab töötajaid otsida ja talentide avalikuks seatud profiile lugeda.

Pea aasta tegutsenud veebikeskkond, mille eesmärgiks on viia kokku kodumaised tööandjad ning rahvusvahelise kogemusega Eesti inimesed läbis värskenduskuuri, mille raames loodi tööandjatele võimalus teha otsinguid andmebaasis olevate talentide profiilides.

Otsida saab ligi 500 rahvusvahelise talendi seast, kes on andnud loa oma profiili avalikuks kuvamiseks.

„Juba varasemalt oli tööandjal võimalik sirvida nende talentide profiile, kes selleks loa olid andnud, ent nüüd lisasime ka otsinguvõimaluse,“ sõnas Kaubandus-Tööstuskoja poolne projektijuht Eva Maran.

Otsingut tehes peab kasutaja sisestama soovitud kriteeriumid (haridus, keelteoskus jms), misjärel kuvatakse neile vastavad kandidaadid.

Uue funktsionaalsuse loomise põhjuseks oli Marani sõnul asjaolu, et töökuulutuse ülesriputamise hetkel pole tööandjal enamasti kuigi palju aega ning otsitavat inimest läheb tarvis nii pea kui võimalik.

„Pikemaajaliselt välismaal viibijal on otsuse tegemine tagasitulekuks aga pikaajaline protsess. Uus funktsioon loob tööandjale võimaluse värbamise pikemaajalisemaks planeerimiseks,“ lisas Maran.

Keskkonna uut funktsionaalsust katsetanud Swedbanki värbamisspetsialistide tagasiside põhjal annab see tööandjale hea võimaluse hoida silma peal rahvusvahelise kogemusega potentsiaalsetel töötajatel, kellega sobiva vaba töökoha tekkimisel ühendust saaks võtta.

„Meil on hea meel, et lisaks töökuulutuste avaldamisele saab tööandja nüüd ka talente otsida. Nii on võimalus mõlemapoolseks kontaktivõtuks," ütles Swedbanki personalijuht Eestis Signe Kaurson.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077