Autor: Ain Alvela • 31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joogitootjate TOP 1. koht: A Le Coq kasvas ekspordi toel

2010. aastal saavutas ettevõtte 32 protsendise ekspordikasvu, tänavu on oodata veelgi võimsamat tulemust.

A Le Coqi eksporditurgudest olid kõige paremad Saksamaa ning Taani, müük Eesti turule kasvas kõigele vaatamata eelmisel aastal kaheksa protsenti.

“Eelmise aasta peamiseks märksõnaks oli eksport ja ette ruttavalt võib öelda, et ka tänavu tuleb hea ekspordiaasta, vähemalt esimese poolaasta põhjal võib nii väita,” viitas ettevõtte juht Tarmo Noop 30–40 protsendi suurusele ekspordikasvule esimese kuue kuuga.

Kaheksa protsendine müügikasv kohalikule turule on vähemalt sama märkimisväärne. Pea kümnendikune kasv tähendas ka seda, et hõivati konkurentidelt turgu, Noop põhjendas seda hea tootearenduse, turundus- ja müügitööga.

“Müük Eesti turule kasvas kõikides segmentides: õlu, siider, long dringid, karastusjoogid. Täiesti uus segment ja ülimalt edukas oli meie jaoks mahlade turule sisenemine. Kaheliitriste mahlade segmendis oleme saavutanud lühikese ajaga domineeriva positsiooni, “ selgitas Noop eduka uue algatuse tagamaid.

Keskmiselt toob A Le Coq igal aastal turule paarkümmend uut toodet, uute toodete osakaal on firmal viiendik, tarbijat üllatatakse ka lähiajal, mis täpsemalt tulemas on, Noop täpsustada ei soovinud. Ka joogitootmise turul süveneb jätkuvalt üldine trend: ole kas suur turutegija või ole tubli nišitegija, nn “vahepealsed” süüakse ajapikku konkurentide poolt ära. Turu konsolideerumisest annab kasvõi tunnistust fakt, et kolme suurema joogitootja turuosa on Eestis ligi 85%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077