Autor: Ain Alvela • 15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hooldusraie toetuse saamiseks ei pea enam esitama kuludokumente

Juuli lõpust jõustusid põllumajandusministri määruste muudatused, mis muudavad lihtsamaks metsandustoetuse saamise MAK 2007–2013 investeeringumeetmetest 1.5.1 ja 1.5.3.

Tegemist on metsa majandusliku väärtuse parandamiseks, kahjustatud metsa taastamiseks ja metsatulekahju ennetamiseks ettenähtud toetustega.

Alates 29. juulist 2011 ei pea enam esitama Erametsakeskusele kuludokumente (arved ja maksekorraldused), et saada toetust järgmisteks tegevusteks:

1.      hooldusraie kuni 30aastases puistus;

2.      kasvavate puude laasimine;

3.      metsa uuendamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused ja taimede ostu arved);

4.      repellendi soetamine ja kasutamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused, milles kasutatakse töö tegemiseks vabatahtlikku tasustamata tööd);

5.      taimehaiguste vastase tõrjevahendi soetamine ja kasutamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused, milles kasutatakse töö tegemiseks vabatahtlikku tasustamata tööd);

6.      kahjustatud metsa taastamine (va taimede ostu arved uue kultuuri rajamisel).

Muudatus kehtib ka kõikidele varem rahastamisotsuse saanud taotlustele nende tegevuste osas, mille kohta pole veel dokumente Erametsakeskusele esitatud. Toetuse väljamaksmiseks tuleb esitada Erametsakeskusele vormikohane tehtud tööde kinnitus.

2011. aasta taotlusvoorus, mis eeldatavasti toimub sügisel, saab taotleda toetust eelpool nimetatud töödeks määrustega kindlaksmääratud hektarimaksumuse alusel.

Toetuse andmise aluseks on põllumajandusministri 20.05.2010 määrused nr 61 „Kahjustatud metsa taastamise ja metsatulekahju ennetamise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord“ ja nr 62 „Metsa majandusliku väärtuse parandamise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord“.

Täpsem info ja taotlemise vormid on kättesaadavad erametsanduse portaalist www.eramets.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077