Autor: Tanel Raig • 11. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onemar: KKT eirab investeerimis-vajadust

Keskkonnaameti peadirektori Andres Onemari kinnitusel on Kiviõli Keemiatööstus (KKT) investeerimisvajadusest teadlik juba aastaid. Mistõttu ei vasta tõele nende kohtule esitatud väide, et keskkonnaamet nõuab ettevõttelt suuri investeeringuid ebamõistlikult lühikese ajaga.

Kiviõli Keemiatööstus vaidlustas Tartu Halduskohtus keskkonnaameti väljastatud keskkonnakompleksloa osad tingimused väites, et need jätavad esitatud keskkonnanõuete täitmiseks ebamõistlikult lühikese aja. KKT juhatuse liige Robert Karpelin loetles kokku 7 miljoni euro ulatuses investeeringuid, mis peavad olema läbiviidud 6 kuu jooksul.

Andres Onemari sõnul tulenevad tähtajad saastuse kompleksse vältimise ja kontrollimise seadusest ning Keskkonnaametil ei ole õigusaktidest tulenevalt võimalik määrata pikemat tähtaega. „Kiviõli Keemiatööstusele on viidatud probleeme korduvalt selgitatud ning vaatamata sellele, ei ole ettevõte asunud oma tegevust vastavusse viima õigusaktide ja parima võimaliku tehnika nõuetele,“ väidab Onemar. Ta lisab, et osade nõuete täitmistähtajad tulenesid juba varasemast kompleksloast ja lõhnaainete vähendamise kinnitatud tegevuskavast. Samuti on KKT-le korduvalt saadetud tutvumiseks menetluses olnud kompleksloa muutmise eelnõu. Seega ei saanud need tähtajad tulla ettevõttele üllatusena, leiab Onemar. „Ettevõte on investeerimisvajadusest olnud teadlik aastaid. Miks vajalikke investeeringuid tehtud pole, peab kommenteerima ettevõtja,“ ütleb Onemar.

Onemar ütleb, et ilma kaebuse sisu täpsema analüsita on tal raske öelda, kas kskkonnaamet on valmis kohtusse pöördunud KKTga leidma kompromisslahendusi. „Igal juhul on Keskkonnaamet seisukohal, et kompromisse ei saa teha ühe äriühingu kasumi teenimise eesmärgil kohalike elanike tervise ning heaolu ja süvenevate keskkonnaprobleemide arvelt,“ kinnitab ta

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077