Autorid: Jaroslav Tavgen, Jaroslav Tavgen • 13. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere hirmutas juustuseadme ostjaid

Juustutootmise seadmete omale jätmiseks püüdis Tere juhtkond sundenampakkumisel osalejaid laiali hirmutada. Kui julge ostja ikkagi leidus, keeldus Tere seadmeid üle andmast ning meelitas kohtutäituri enda poolele.

30. mail toimus Oliver Kruuda asutatud ettevõtte Valmetek Invest seadmete sundmüük enampakkumisel. Valmetek võlgneb maksuametile peaaegu 1,2 miljonit eurot. Enampakkumisest võttis osa ka Tere juhataja Ülo Kivine.

Enampakkumise võitja Rainer Nisu sõnul korraldati enampakkumine raha tagastamiseks maksu- ja tolliametile. Nisu ostis juustutootmisseadmed 32 000 euroga. Seadmete alghind oli 6400 eurot. Nisu peamine vastane oli Tere AS, mis andis alla alles pärast seda, kui ettevõtte 31 000eurone pakkumine oli üle löödud.

Nisu konsultandi Jevgeni Drazdauskase sõnul ütles Tere ASi esindaja Ülo Kivine viis minutit enne enampakkumise algust, et müüdavale varale on seatud pandiõigus ning Tere annab seadmed ostjale üle, kui Valmetek Invest kustutab 100 223,64 euro suuruse võla. Selline võlg olevat tekkinud kasutuseta seisvate tootmisseadmete hoiulepingust.

Keegi pole salapärast hoiulepingut näinud. „Tekib tunne, et see on sõlmitud tagantjärele," kommenteeris Nisu. „Arvan, et nad ise mõtlesid pandiõiguse välja, et ostjad ära hirmutada ja saada seadmed stardihinnaga 6400 eurot. Nad tahtsid seadmed endale jätta,” lisas ta.

Artiklit saab lugeda Äripäeva paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077