Autor: Tanel Raig • 12. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bermanid peavad plaani kasahhidega laevu ehitada

Tööstuskontsern BLRT Grupp uurib võimalusi tootmise alustamiseks Kasasthanis, kus soovitakse ehitada rongiparvlaevu, kaubalaevu ja sadamakaatreid.

Möödunud nädalal külastas Tallinnat Kasasthani delegatsioon, mille koosseisus olid ka NMSK Kasmortransflot ja Aktau sadama esindajad. BLRT Grupiga lepiti kokku, et juba lähiajal uuritakse võimalusi ehitada ühiselt rongiparvlaevu, kaubalaevu ja sadamakaatreid.

BLRT Grupi nõukogu esimehe Mark Bermani väitel on kasahhidega praegu kõne all kaks koostöö suunda – laevaehitus- ja remonditehase loomine ning laevade ehitus. Kasmortransflot kavatseb rajada Kasahstanis Kaspia mere äärde laevaehitus- ja remonditehase. „Meie kontserni spetsialistid külastavad Kasahstani juulis, et analüüsida praegust olukorda ja vajalike töid. Pärast näitame kasahhi spetsialistidele meie laevatehaseid,” tutvustab Berman plaani. Nii loodetakse tema sõnul kaardistada ühised huvid ja töötada välja edaspidise koostöö kontseptsioon.

Laevaehitustehas plaanitakse rajada viie aasta jooksul. Ettevõtete ühine töögrupp peab aga välja selgitama, kas projekti on võimalik ka kiiremini ellu viia, ning kuidas korraldada vajalike spetsialistide ettevalmistust BLRT Grupi laevatehastes Eestis, Leedus ja Soomes.

Kasmortransflot on kiiresti arenev riiklik laevandusfirma, millel on tankerid, puksiirid ja teised laevad. Ettevõttel on ka suured Aframax tankerid, mis vajavad remonti ja hooldust. Ühtlasi vajab ettevõte uusi kaubalaevu, rongipraame, puksiire ja sadamakaatreid. Berman ütleb, et BLRT Grupi laevatehaste projekti- ja laevaehitusvõimsused, tehnoloogiad ning kogemustega spetsialistid võimaldavad neid tellimusi vastu võtta ja täita. „Kasmortransflotile vajalikke laevu on plaanis ehitada BLRT laevatehastes,” kinnitab Berman ning lisab, et seetõttu nähakse Kasmortransfloti ka partnerina laevaehitus- ja remondikompleksi loomisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077