Autor: Tanel Raig • 14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmeko Spoon liitus metsa- ja puidutöösturitega

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL) kinnitas eelmisel nädalal oma liikmeks ASi Tarmeko Spoon, mis toodab peamiselt kase treispooni.

Lõuna-Eestis Luunja vallas asuv Tarmeko Spooni tehas suudab tänu värskelt rekonstrueeritud treiliinile toota ligikaudu 20 000 m3 spooni aastas. Peamiselt toodetakse spooni kasest, ent ka lepast  ja haavast.

Palki varutakse Eestist ja teistest Balti riikidest ning eelistatakse FSC-sertifitseeritud tarnijaid.

Tarmeko Spoon kuulub Tarmeko ettevõtete gruppi. Grupp on spetsialiseerunud puidu töötlemisele ja mööbli tootmisele.  Tarmeko asutati 1947. aastal, töötajate arv on hetkel 200, eksport hõlmab ligikaudu 70% toodangust.

EMPL on 1996. aastal asutatud valdavalt puidu- ja metsatööstusega seotud ettevõtteid ühendav mittetulundusühing. Liitu kuulub 47 ettevõtet, sealhulgas kolm erialast haridust andvat õppeasutust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077