Autor: Tanel Raig • 7. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtluslaenude garanteerijad kogunevad Tallinnasse

8.-10. juunini viib AECM (The European Association of Mutual Guarantee Societies) koostöös KredExi ja IFCga (World Bank Group) Tallinnas läbi ürituste sarja väikese ja keskmise suurusega ettevõtete finantseerimisest laenugarantiide abil.

8. juunil toimuval ülemaailmsel garantiikonverentsil osaleb üle 100 inimese 34st riigist Euroopas, Ameerikas, Aafrikas ja Aasias. Konverentsi eesmärk on vahetada mõtteid ettevõtete finantseerimisest ja määratleda peamised tegurid laenugarantiide pakkumisel, mida loetakse ettevõtete toetamisel üheks turusõbralikumaks riikliku sekkumise viisiks. Ürituse korraldajate sõnul on majanduslanguse aga ka hästitoimiva majanduse tingimustes oluline aidata just väiksemaid ja keskmise suurusega ettevõtteid nende tegevuse finantseerimisel.

10. juunil toimub rahvusvaheline seminar, mis keskendub Euroopa mikroettevõtete finantseerimisele laenugarantiide abil. Seminarile  oodatakse osalema üle 200 esindaja Eestist, Euroopast ja riikidest väljastpoolt Euroopat. Seminaril räägitakse eri riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide kogemustest ning püütakse leida ideid valdkonna arendamiseks tulevikus.

Seminari korraldajate ütlusel kannavad väikesed mikroettevõtted olulist rolli tööandjatena ning on kasvulavaks paljudele ambitsioonikatele projektidele, mis annavad kokkuvõttes olulise panuse riikide majandusarengusse. Teisalt on mikroettevõtete finantseerimismahud suhteliselt tagasihoidlikud ning väikeettevõtete tegevuse tugevust on raske hinnata, mistõttu on pahatihti keerukas selliste ettevõtete arendamiseks rahastust hankida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077