Autor: Anne Oja • 5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: muutused tõmbavad ligi häid töötajaid

Leiame endale tööle häid inimesi, sest nii palju on juhtumas, rääkis Äripäeva müügikonverentsil Eesti Energia jaeäri juht Margus Rink.

Ringi sõnul pole elektrienergiat Eestis varem müüdud ega turustatud, aga seda pole kuigi palju tehtud ka mujal maailmas. 2013. aastal peavad kõik Eesti elektritarbijad hakkama elektrienergiat ostma vabaturult ja seetõttu on oodata jõulist uute toodete turuletulekut ning sektori arengut.

Toimub midagi sarnast kui telekommunikatsioonisektoris, selgitas Rink.

Müümiseks valmistudes värbas Eesti Energia varem aktiivse müügiga kokku puutunud keskastmejuhid teistest ärivaldkondadest. "Eesti Energia kopeerib parimate organisatsioonide müügipraktikat, mida pangas, liisingus ja kindlustusettevõtetes tehti viis aastat tagasi," ütles Rink.

"Minu kõige suurem hirm oli, kas ma närin läbi, aga müügisüsteem on kõikjal sama,” lausus Rink, lisades, et kui ettevõte saab paika õiged juhid, tulevad inimesed tegelikult neile järgi, kuhu iganes uute toodete ja teenuste müügiks vaja.

Kui vastutus organisatsiooni käekäigu eest langeb tavatöötaja õlule ja ta tunnetab oma olulisust, saavad ka staažikatest suurte kämmaldega elektrikest paari kuuga edukad klienditeenidajad, leidis Rink.

Samal moel võitis oma osavõtliku suhtumisega müügikonverentsi moderaatori Aira Tammemäe tähelepanu Eesti Energia töötaja Tarvo, kes võttis temaga telefonitsi ühendust paar tundi pärast veebis sisestatud energiaauditi tellimust.

"Tarvo on meil (müügis - toim) esile kerkinud just viimasel ajal," kommenteeris Rink lisades, et tegu on Eesti Energia pikaaegse töötajaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077