Autor: Ain Alvela • 28. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puidutööstus teeb hoogsat tiigrihüpet

Metsatöösturid loodavad, et paari kuu eest heaks kiidetud Eesti Metsanduse Arengukava aastani 2020 on küll kaua vaieldud ja huvigruppide vahelisi kompromisse täis, ent peaks siiski olema väärt ühiskondlik kokkulepe, mis aitab kodumaa metsamajandust, aga ka metsade kaitset edendada.

Maamessi raames aprillikuu keskel peetud traditsioonilisel metsanduse visioonikonverentsil märkis vastne keskkonnaminister Keit Pentus, et metsamajanduse arendamisel on oluline parima võimaliku praktika levimine, seda eelkõige just erametsaomanike seas.

„Erametsaomanikud on võimas rahvahulk, neid on meil ju 80 000, see on umbes sama palju, kui paari aasta eest oli inimesi Tallinna lauluväljakul toimunud öölaulupeol,“ iseloomustas Pentus. „Võin lubada, et veel sel aastal võtame vastu seadusemuudatuse, mille kohaselt avaneb metsaomanikul kolme aasta jooksul pärast raiet arvata maksustatavast tulust maha metsa taastamiseks tehtud kulutused.“

Põllumajandusminister Helir Valdor Seeder märkis, et Eesti on euroliidus unikaalne riik, sest läbi ELi Ühtse Põllumajanduspoliitika toetatakse aastatel 2007–2013 metsandust ühtekokku 65 miljoni euroga.

Pikemalt loe uudist tänasest Äripäevast päevapiletiga SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077