Autor: Ain Alvela • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredExilt uus toode tööstuse rahastamiseks

KredEx kavatseb uudse teenusena turule tuua tootmise investeeringuteks mõeldud allutatud laenu, mis sisuliselt tähendab laenu või toetuse omafinantseeringu osa kastmist allutatud laenu rahaga.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt märkis Äripäeva tööstuse seminaril, et lähiajal tullakse turule siinmail uudse laenutootega, mis mõeldud ennekõike jätkusuutlikele, kasvule orineteeritud tootmisettevõtetele, kel vajadus katta mingi projekti toetuse omafinantseeringu osale.

"Asja sisu on selline, et kui projekt õnnestub, on tegemist laenuga, kui ebaõnnestub, toetusega," selgitas Küll. "Seega on ettevõtja enda riskid minimaalsed."

Uudse laenu maksimaalne summa ühele ettevõttele on kuni kaks miljonit eurot, finantseeritakse maksimaalselt 40% projekti kogumaksumusest.

Laenu täpsemad tingimused teeb Kredex teatavaks maikuu jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077