Autor: Silvia Kruusmaa • 11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi pooled ettevõtjad toetavad tuumajaama ehitamist

KPMG poolt läbi viidud majandustrendide uuring näitas, et Eesti energeetika arendamisel eelistab ettevõtjatest 48 protsenti tuumajaama ehitamist.

Vastanutest 42 protsenti toetas elektri ja soojuse koostoomisjaamade eelistamist, näitas uuring „KPMG Majanduse Pulss 2011“.

„Energeetikaküsimus sattus intrigeerivale ajale, kuna märtsis korraldatud uuringu ajal toimus Jaapani looduskatastroof ning globaalselt tõstatus tuumaenergia tuleviku küsimus,“ ütles KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers. „Siiski näitas uuring, et alates 11. märtsist 2011 küsimustikule vastanud ettevõtjad eelistasid endiselt tuumaenergiat ning vähemalt esialgu Jaapanis toimunu nende hinnanguid ei muutnud.“

Teist aastat järjest korraldatud uuringu raames küsis KPMG ettevõtjate arvamusi Eesti majanduskasvu väljavaadetele, eurole, välisinvesteeringutele, aga ka ettevõtete palga- ning personalipoliitikale käesoleval aastal.

Veebipõhisele uuringule vastas üle 200 Eesti juhtiva ettevõtjat, kas siis tegevjuhtkonna liikme või omaniku tasemel.

KPMG on ülemaailmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete võrgustik, mis tegutseb 150 riigis ning mille liikmesettevõtetes üle maailma töötab kokku 138 000 oma ala spetsialisti. KPMG tegutseb Eestis 1992. aastast, siin töötab üle saja ning Baltikumis kokku ligi kolmsada audiitorit ning nõustajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077