Autor: Anu Jõgi • 17. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria koondab Soomes 110 töökohta

Eestiski tegutsev Soome toidutootja Atria koondab Soomes 110 töökohta, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kokku on ettevõttel Soomes 2100 töötajat. Osa töö koondamistest toimub osaajaga töö ja pensionilesaatmist kasutades, aga lubatakse ka koondamisi.

Atria teatel on toorainete hinnad tõusul ja konkurentsivõime säilitamiseks tuleb ettevõtte efektiivsust suurendada. Efektiivistamisega loodab Atria aastas kokku hoida 4 miljonit eurot.

Alles mõne nädala eest vallandas Atria tegevjuhi Matti Tikkakoski, sest ettevõtte tulemus ei paranenud soovitud mahus.

Atria maksueelne kasum oli eelmisel aastal 0,3 miljonit eurot, aasta varem oli kasum 16,5 miljonit eurot. Atria jäi kokkuvõttes kasumisse, aga ettevõtte Venemaa osa oli selges miinuses.

Atria on üks kahest lihatööstusest Eestis, kellel on täielik tootmisahel alates oma tooraine kasvatamisest lõpetades valmistoodete müügiga. Atriale kuulub viies maakonnas kokku viis seafarmi – Linnamäe Lääne, Palamuse Jõgeva, Teedla Tartu, Saverna Põlva ja Savikoti Viljandi maakonnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077