Autor: Alyona Stadnik • 14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko tütarfirma kontoris kukkusid riiulid

AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi rääkis, et maavärina käigus kukkusid neil Tokyos asuvas tütarettevõtte kontoris riiulid alla, kuid suuremat kahju ei olnud ning Kalvi lubab äritegevust Jaapanis jätkata.

AS Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on nende Jaapani tütarettevõtte Hanza Trading Co personal elus ja terve - vigastusi ei ole. „Katastroof on rohkem kaasa toonud üleüldise kahju Jaapani rahvale ja riigile,“ kommenteeris Kalvi.

Kalvi sõnul on Liviko ladudes olev kaup jäänud maavärinast puutumata. „Otsene mõju meie tütarettevõtetele puudub. Tokyo tütarettevõtte kontoris kukkusid maavärina tulemusel riiulid alla, mis on tänaseks juba ära koristatud,“ kirjeldas Kalvi Jaapani sündmuste mõju.

Kalvi lisas, et töö on natukene häiritud selle tõttu, et Hanza Trading Co kontor asub Tokyo kesklinnas. Kaugemalt piirkondades tööle tulevad inimesed ei saa liikuma, sest metrood ei tööta ja transpordiühendus on häiritud.

"Usun, et lähema kuu aja jooksul normaalne töörütm taastub," lausus Kalvi. Ta lisas, et inimesed proovivad tavapärasele töö rutiinile tagasi minna, kuigi kogu riigis on katastroofi mõju tunda.

„Kuigi paljud eestlased ja välismaalased on riigist lahkumas, andsin mina oma Jaapani kolleegidele kinnituse, et meil on plaanis äritegevust jätkata ja proovime tavapärasesse rütmi naasta,“ kinnitas Kalvi. Ta lisas, et kuigi nende tegevus on Jaapanis algfaasis, jätkavad nad kindlasti äri selles riigis.

Sellises kriisis hindavad jaapanlased ja äriringkonnad, et partnerid ei põgene pärast selliseid sündmusi, ütles Kalvi. 

Hetkel on Liviko laovarud Jaapanis sellised, et ilmselt elab põhilise mõõna üle, lisas Kalvi. „Muidugi täna me ei tea, kui pikalt see kestab. Jaapanlased elavad täna teatud hirmus, et lähema päeva jooksul võib tulla 7magnituudine maavärin,“ rääkis Kalvi.

Ebastabiilsus on Jaapanis tohutult suur ja maailma kolmas majandus ei ole harjunud sellise kaotusega, kuid Kalvi usub, et Jaapan tuleb sellest olukorrast ilusasti välja. "Seda on näidanud ka see, kui kiiresti on riik taastunud Teisest maailmasõjast. Ma arvan, et selles ei ole vaja kahelda, et kas jaapanlased saavad sellest olukorras välja. Pigem on täna hirm ja teadmatus, mis juhtub edasi," rääkis Kalvi.

Alkoholi maaletooja ja tootja AS Liviko omandas 50 protsenti Jaapanis alkohoolsete toodete impordi ja distributsiooniga tegelevast ettevõttest Hanza Trading Co eelmise aasta juunis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077