Autor: Anne Oja • 22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enefitist on 50%-lise elektri hinnatõusuga Lätis saanud vabaturu võrdkuju

Vaid ettevõtteid jutule võtvast Enefitist, mis pakub alates 1. aprillist 50% võrra tariife tõstvast Latvenergost odavamat elektrienergiat, on saanud Lätis vabaturu võrdkuju.

Äripäeva küsimustele Lätis toimuva kohta vastab Aivar Tihane, kes on Eesti Energia energiamüügi juht Lätis ja Leedus.

Palun kirjeldage, milline olukord ja meeleolu Läti elektrienergia turul praegu valitseb?

1. aprillist hakkavad Lätis kõigile tarbijatele kehtima uued võrgutariifid, mis on 20% kõrgemad kui seni, lisaks tõuseb elektrienergia maksumus samast kuupäevast ettevõtetele pea 50%. See on viimase kolme aasta jooksul juba teine kord, kui sellises suurusjärgus reguleeritud hindade tõus kinnitatakse. Lätis on reguleeritud turu elektri hind jõudnud vabaturu tasemele. Ettevõtjates on selline hinnatõusu tempo palju pahameelt tekitanud. Ka kodutarbijad on rahulolematud, sest lõpphind koos maksudega, mida kodutarbija maksab elektri eest, on viimase viie aasta jooksul kahekordistunud.

Mida see on Enefiti jaoks kaasa toonud?

Enefiti jaoks on see kaasa toonud märkimisväärse huvi meie pakutud alternatiivi vastu. Klientide teadmised vabaturust paranevad iga päevaga. Oleme avalikult kinnitanud, et teeme ettevõtetele pakkumisi. Hetkel tunneb meie pakkumise vastu iga päev huvi üle saja potentsiaalse kliendi. Meie jaoks oluline on ka see, et Enefiti kaubamärk kogub kiiresti tuntust vabaturu võrdkujuna Lätis.

Kui palju uusi kliente loodate Latvenergo tariifitõusu tõttu leida ja suudaksite samas teenindada?

Me suudame teenindada kõiki ärikliente, kes soovivad meiega lepingu sõlmida. Minimaalne eesmärk selleks aastaks on kahekordistada Enefiti äriklientide arvu 250-ni.

Mil moel saate pakkuda Lätis Latvenergost odavamaid tariife, kas ohverdate Läti turu ja sealsete klientide võitmiseks tüki mujalt teenitud Eesti Energia kasumist?

Meie põhimõte on väga selge - klientide tehtav pakkumine peab olema Eesti Energia grupi vaates kasumlik. Kasutame ära vabaturu eeliseid - reguleeritud turu tariifid on fikseeritud, meie müüme ainult siis, kui avatud turu hinnad võimaldavad teha paremat fikseeritud pakkumist, samuti pakume klientidele võimalust siduda oma hind elektribörsi hinnaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077