Autor: Alyona Stadnik • 28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viisnurga juht: valime infot, mida levitada

Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul ärisaladuse mitte lekkimise tagamine kerge ei ole, kuid börsiettevõtte oma informatsiooni avalikusele väga valimata ei avalda.

„Kuna meil on tegu börsiettevõttega, siis meil on teatud reeglid, mida me jälgime pidevalt. Oma sisest informatsiooni nii või teisiti avalikkusele väga valimata ei avalda,“ kommenteeris Kivistik.

Ta lisas, et neil on teatud nimekirjad, kes millise informatsiooni juurde pääseb.

„Ega see ärisaladus miskit muud moodi tegelikult väga palju ei kao, kui läbi enda töötajate võib kaduda ehk välja minna. Seda väga keerulisel moel takistada lihtne pole,“ lausus Kivistik.

Kivistiku sõnul nad turvavad ka elektroonset suhtlust. „Halba kogemust mul juhtunud ei ole aga Viisnurga kontsernil oli 10 aastat tagasi," rääkis Kivistik.

Kivistik täpsustas, et juhtum oli seotud sellega, et töötaja läks ära ja kasutas informatsiooni hiljem.

Eile kaubandus-tööstuskoja seminarile kogunenud ettevõtted tõdesid, et Eesti ettevõtetel on ennetustöö ärisaladuse lekkimise ärahoidmiseks sageli tegemata.

Ettevõtjate jaoks on valusad näiteks üha sagenevad juhtumid, kui ärisaladuse kuritarvitaja asutab konkureeriva ettevõtte, samas esineb ka pakkumisi lekkinud ärisaladus tagasi osta, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077