Autor: Koit Brinkmann • 28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energiat süüdistati ametnike mõjutamises

Detsembri alguses tegid Eesti Energia Iru prügiploki projekti vastu võitlejate advokaadid politseisse avalduse, miles süüdistasid Maardu linnaametnikke korruptsioonis.

Avalduse esitamise põhjuseks oli see, et Maardu linnavalitsus kinnitas uue prügipõletusploki projekteerimistingimused. Politseis aga asja menetlusse ei võetud.

Veolia Keskkonnateenuste juhi Argo Luude sõnul on hämmastav, kuidas Eesti Energia on Maardus projekti lubade asju ajanud. “Ajades asju nii, saaksid nad ka tuumajaama Tallinna kesklinna ehitada ja kellelgi poleks midagi vastu öelda,” toob ta võrdluseks. Politseisse tehtud avalduse ajendiks oli, et Eesti Energia viis Maardu linnaametnikud Monacosse prügipõletustehast vaatama. “Nii ajab asju Eesti riik,” lisab Luude, väike kibestumus hääles.

Iru elektrijaama arendusjuhi Urmo Heinami sõnul oli selline vastaspoole advokaatide süüdistus, kuid tegelikkuses Eesti Energia seda sõitu ei finantseerinud. Kõik reisiga seotud kulud tasus Maardu linnavalitsus ja vastuvõtjaks oli Prantsuse linna La Seyne-sur-Meri linnapea. Kohtumist vahendas Iru jäätmeenergiaplokki rajama hakkav Prantsuse ettevõtte CNIM, kellel asub selles linnas üks olulisemaid tehaseid. Linnade kohtumise raames külastati ka jäätmepõletusjaama Monacos, selgitab Heinam.

“On positiivne, et Maardu linnavalitsus enne niivõrd olulise objekti rajamiseks ehitusloa väljastamist käis tutvumas sarnase töötava jaamaga,” lausub ta.

Heinami sõnul võiks kohalikel omavalitsustel olla lausa kohustus käia ennast kurssi viimas uute ehitistega, mida nende juurde planeeritakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077