Autor: Anne Oja • 26. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizoni käibeks kujuneb tänavu 782 mln krooni

Tuleval aastal läbiviidavaks tootmise moderniseerimisprogrammiks valmistuva Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi tänavuseks käibeks kujuneb ligikaudu 782 miljonit krooni, mis tähendab möödunud aastaga võrreldes rohkem kui 49%-list kasvu.

"Kasvanud globaalsest nõudlusest johtuvalt kasutab Horizon oma praegust tootmisvõimsust," vastas ettevõtte juht Ashwani Sharma võimalike laienemisplaanide kohta.

"Samas valmistume tootmise moderniseerimisprogrammiks, mille elluviimine on kavandatud 2011. aasta teiseks pooleks. Puidukeetmise protsessi uus tehnoloogia annab meile suuri eeliseid," märkis Sharma.

Tema sõnul on Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi käibehinnang 2010. aastaks ligikaudu 50 miljonit eurot ehk 782 miljonit krooni.

Paberivabrik Horizon teatas läinud nädalal, et on aasta viimasel poolel kasvatanud märkimisväärselt müügimahte ning näeb suurt ekspordinõudlust. Horizon on seejuures tellimustega kindlustatud 2011. aasta juunini, mis on sektoris väga hea näitaja.

„Globaalses mastaabis taastub paberisektor hästi ning tunduvalt kasvanud nõudlus on tõstnud paberi ja tselluloosi hinda," märkis Sharma pressiteates. Keskmine kuutoodang ulatub praegu 6000 tonnini, mis on 5,3 protsenti rohkem kui läinud aastal.

Horizon töötajaid tänavu juurde võtnud ei ole. Möödunud aastal teeniti 524 miljoni kroonise käibe juures 0,9 miljonit krooni kasumit. Aasta varem oli käibeks 774,5 miljonit ja kasumiks 5,7 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077