Autor: Anu Jõgi • 20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome relvatootja pistisesüüdistusega kohtus

Soome kaitsetööstuskontserni Patriat süüdistatakse selles, et ettevõtte esindajad maksid vähemalt poole miljoni euro suurust pistist Egiptuses suurtükitehingu kiirendamiseks.

Riikliku süüdistaja Ari-Pekka Koivisto sõnul on osa egiptuse koostööpartnerile makstud rahast tasu tehtud töö eest, kuid pistise osa oli siiski märkimisväärne.

Patria maksis süüdistaja väitel pistist mitmele egiptuse ametnikule ja riigi kaitsevarustuse ettevõtte esindajatele. Süüdistaja nõuab süüdistatavatele vanglakaristust ja vähemalt 100 000 euro suurust trahvi Patria Land & Armament Oy-le.

Patriaga seotus pistiseasi jõudis täna kohtusse, süüdistused puudutavad ka raamatupidamisreeglite jämedat rikkumist.

Välismaisele ametnikule antav pistis muutus Soomes karistatavaks 1999. aastal. Egiptuses algas pistisemaksmine süüdistuse järgi juba 1996. aastal, aga enne 1999. aastat juhtunud ei peeta kuriteoks.

Süüdistatavateks on neli soomlast, kellel lasus põhivastutus Egiptuse relvahankes. Viies süüdistatav on egiptlane.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077