Autor: Romet Kreek • 16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külm ilm kergitab elektri hinda

Euroopas tõusid elektri hinnad, kuna tippnõudluse ajal on õhutemperatuur keskmisest madalam.

Järgmise kvartali Põhjamaade elektrihind tõusis täna 6,6 protsenti, 72,35 eurole megavatt-tund.

Euroopa elektri hind tõusis, kuna möödunud kuul alanud külmem ilm suurendab nõudlust kogu Loode-Euroopas ning hüdroelektri toomiseks vajaliku vee puudujääk on Skandinaavias kasvanud.

Oslos on oodata,et ilm läheb väga külmaks. 22. detsembril peaks Oslos olema õhutemperatuur miinus 26 kraadi Celsiuse järgi võrreldes tavapärase miinus 7 kraadiga.

Prantsuse võrguoperaator Reseau de transport d’Electricite tõstis Kagu-Prantsusmaa hoiatuse taseme oranžiks, kuna on karta elektrikatkestusi. Prantsusmaal püsitati eile elektri tarbimise rekord (96 350 megavatti). Võrguoperaator palus riigi edelaosas elavatel inimestel täna õhtul elektri tarbimist vähendada, et vältida elektrikatkestusi.

Saksamaal tõusis baaselektri hind 1,2 protsenti, 51,25 eurole mMW/h.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077