Autor: Birjo Must • 23. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pagarifirma sai uue suuromaniku

Kaubamärgi Hagar all pagaritooteid valmistav AS Hallik suurendas ekspordi kasvatamiseks aktsiakapitali ja kaasas uueks suuromanikuks investeeringuid haldava Masa Capital Partnersi.

"Jah, selline tehing toimus tõepoolest ning omandasime ettevõttest 71,2 protsenti," kinnitas Masa Capital Partners OÜ juhatuse liige Avo Kaasik 4,5 miljoni kroonise investeeringu tegemist.

"Otsustasime investeerida pagariärisse just seetõttu, et väljusime alles ühest investeeringust toiduainetööstuses ja tahame ennast proovile panna ka pagaritööstuses ning kindlasti ka ettevõtet edasi arendada," põhjendas ta.

Nimelt müüs Masa Capital aasta alguses Rakvere Lihakombinaadi tütarfirmale Läti Rigas Miesnieks Jelgava lihatööstuse, mille oli eelnevalt finantsraskustest jalule aidanud.

Halliku juhatuse esimehe Heiki Halliku sõnul oli aktsiakapitali suurendamine juba pikemalt ette planeeritud. Investeeringust saadud raha kavatsetakse tema ütlusel kasutada ekspordimahtude suurendamiseks ja investeeringuteks ning kasvamiseks ka siseturul.

Hallikul tugev kaubamärkAvo Kaasiku hinnangul on Hallik igati sobiv ettevõte, mille aktsiaid soetada. "Hallik vastab nendele tingimustele, mis meil on investeeringu tegemiseks seatud - ettevõte peab olema suuteline arenema nii kodu- kui ka eksportturgudel," selgitas ta. Kaasiku ütlusel on väga hea tulemus see, et Hagari kaubamärgi all juba müüakse tooteid Rootsi turul. Lisaks on ettevõtte kaubamärk tugev, mis omakorda annab võimalusi turuosa suurendamiseks, lisas ta.

Osaluse müügi plaane veel poleKaasiku kinnitusel kavatseb Hallik lähitulevikus areneda nii kodumaal kui ka panna rõhku eksportturgudele, milleks on peamiselt Rootsi, Soome ja Saksamaa. 

Masa Capital Partners pole Kaasiku kinnitusel veel investeeringuga seotud tulevikuplaane paika pannud, sest aktsiad soetati alles käesoleval aastal. "Tahaksime ettevõttele väärtust lisada ja tulevikus vaatame edasi, mis sellest aktsiaosalusest saab. Investeeringust väljumise plaane ei ole veel kindlasti tehtud," rääkis Kaasik.Heiki Halliku sõnul on pagariäril Masa Capital Partnersiga plaanitud pikajalisem koostöö ja täiendavaid lisainvesteeringuid väljaspoolt ettevõtet lähitulevikus plaanis kaasata pole.

TabelHallik vaheldumisi kahjumis ja kasumis

mln krAasta  Müügitulu Kasum/kahjum majandustegevusest2005   62,6            2,42006   74,4           -3,12007   89,6            0,62008   89,8           -3,62009   80               1,3

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077