Autor: Väinu Rozental • 13. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohalik tööstus päästis Saaremaa piimatootjad kriisi ajal hävingust

Kuigi piimatööstur Oliver Kruuda eestvedamisel käivitunud suurtööstuste ühinemisprotsessil on majanduslikult kindlasti veenvad põhjendused, ei vähendada see Saaremaa piimatööstuse elulist tähtsust siinsetele tootjatele.

Kõljala ühistu ja Saaremaa põllumeeste liidu juht Tõnu Post ütles Saarte Häälele, et ehkki Saaremaa piimatööstuse olemasolu ei ole majanduslikus mõttes ilmtingimata vajalik, tõuseb selle tähtsus kohaliku tootja jaoks just keerulistes olukordades.

Saaremaa piimatööstuse olulisust siinsetele piimafarmidele näitas tegelikult viimane majanduskriis, mil piimahinnad olid äärmiselt madalad ja piima polnud kuskile panna. “Mandril toimus niimoodi, et kaugemates kantides ja väiksemad tootjad püüti kombinaatide poolt kõik maha visata, ja kui meie oleksime olnud kusagil kellegi küljes, siis oleks ka meid kui kulukat ja tülikat klienti ilmselt üle parda visatud,” rääkis Tõnu Post.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077