Autor: Alyona Stadnik • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV pettus Baltika tulemustes

LHV analüütiku Nils Vaikla sõnul jäid Baltika kolmanda kvartali tulemused selgelt nende ootustele alla.

"Tulemused erinesid meie prognoosidest madalama käibe, brutomarginaali ning suurema valuutakursi muutusest tingitud kahjumi poolest," kommenteeris ta.

Ootasime kolmanda kvartali aastaseks käibekasvuks 2,1%, kuid tegelik müügikäive oli peamiselt kahanenud hulgimüügi tõttu endiselt veel languses, lisas analüütik.

Pettumuseks oli Baltika kolmanda kvartali 49%ne brutomarginaal, mis küll tavaliselt on hooajaliste tegurite mõjul väiksem kui teise kvartali brutomarginaal, kuid lõppenud kvartalis jäi marginaal alla ka eelmise aasta III kvartalile, rääkis Vaikla. "Ettevõtte jaoks on kasumisse jõudmiseks oluline parandada brutomarginaali," lausus ta.

Tugevat mõju avaldas Baltikale Vene rubla ja Ukraina grivna nõrgenemine, mille tulemusena teenis firma kolmandas kvartalis ärikahjumit 1,7 miljonit eurot võrreldes LHV oodatud 0,2 miljoniga.

"Kokkuvõttes ootasime puhaskahjumiks 0,73 miljonit eurot," rääkis Vaikla.

Positiivse poole pealt tasub märkida jaemüügi segmendi kasumlikkust ja võrreldavate tulude 8% kasvu, mis näitab, et eratarbimine Baltika sihtturgudel on paranemas, lisas ta.

Kuna Vene rubla on jätkanud nõrgenemist ka neljandas kvartalis, siis tõenäoliselt kannab Baltika valuuta kurssidest tingitud kahjumit ka järgmises kvartalis, märkis Vaikla.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077