Autor: Birjo Must • 8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoili finantskeskus värbab Eestist kümmekond tippspetsialisti

Eesti Statoli turundusjuhi Kai Realo kinnitusel värvatakse uude finantskeskusesse tööle kümme finantsvaldkonna tippspetsialisti, kelle ülesandeks on kontrollida grupile kuuluva raha kasutamist.

Norra suurim nafta ja gaasifirma Statoil kavatseb müüa osa oma mootorikütuse jaemüügiga tegeleva Statoil Fuel & Retail ASA üksuse aktsiatest ja loob Tallinnas värske börsifirma finantskeskuse.

„Hetkel ei ole veel teada, kas esialgu tuleb keegi välismaalt seda keskust käivitama, kuid üldine eesmärk on kasutada Eesti tööjõudu selle keskuse tööshoidmiseks,“ kommenteeris Realo.

Realo kinnitusel mõjutasid emaettevõtte otsust rajada finantskeskus just Eestisse eelkõige üldine majandus- ja maksukeskkonna stabiilsus ning euro tulek. „Eestil oli võrreldes teiste riikidega hea maksukeskkonna ja ettevõtluskliima kombinatsioon. Täpsemaid kommentaare ma anda ei oska, kuna analüüsi viisid läbi tänaseks juba meie vana emaettevõtte Statoil ASA spetsialistid,“ lisas ta. 

Uue grupi finantskeskus hakkab Realo sõnul pakkuma kaheksale riigile, mille tütarettevõtted kuuluvad uude jaemüügi ettevõttesse, ettevõtte finantsvarade juhtimist, grupi likviidsusjuhtimist, tsentraliseeritud finantsvarade raamatupidamist ja grupi ettevõtete finantseerimist. „Mõned ettevõtted kutsuvad seda sisepangaks, aga levinum on kasutada väljendit finantskeskus,“ selgitas Realo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077