Autor: Katariina Krjutškova • 29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeettevõjta: küttepuit läheb hinda

Puidu eksport on hoogustunud ja kõik märgid näitavad, et madalakvaliteetne küttepuu hind hakkab tõusma, rääkis Saare Biokütuse omanik Olavi Klooster.

Klooster rääkis, et küttepuu eksport Skandinaavia riikidesse vaid kasvab. „Tegevus ongi sellel aastal uuesti hoogustunud, sest varasemastel aastatel oli langus üle maailma ja ka Eesti turul,“ sõnas Klooster

Uut tehast ehitama asuv Stora Enso peamised graanuli ekspordiriigid on Rootsi ja Lõuna-Soome. „Meie puit on nii palju odavam, et tänasel päeval veetakse hakke ja kolmemeetriseid küttepuusid laevadega Eestist välja,“ sõnas Klooster. Tema hinnangul on Eesti küttepuu hind peaaegu poole odavam kui näiteks Taanis.

 „Soome on selles mõttes parem, et kui Helsingi piirkonnas leida turustamisvariant, võib auto transpordiga viia ega pea isegi laeva võtma,“ sõnas Klooster. Ta lisas, et kui kogused on suured, tasub äri end hästi ära.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077