Autor: Kadri Paas • 5. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa, Brasiilia ja Hiina ettevõtted panustavad Nigeeriasse

Naftariik Nigeeria kahekordistab 2011. aasta lõpuks või 2012. aasta alguseks enda majanduskasvu, lubab riigi rahandusminister Olusegun Aganga, vahendab BBC.

Minister Ananga julgeb nii väita pärast seda, kui riigi majandus kasvas tänavu esimese poolaasta jooksul 7% loodetust enam.

Minister kirjeldas valitsuse ambitsioonikat reformiplaani, mille järgi ehitatakse Nigeeriasse korralik infrastruktuur ning erastatakse energeetikasektor.

Ananga väitel on Nigeeriasse investeerimisest huvitatud nii Brasiilia, Saksamaa kui Hiina suured ettevõtted.

"Ei möödu nädalat, kui minu ukse taga ei käiks Saksamaa ja Brasiilia võimalikud investorid. Inimesi käib isegi hiinast. Lisaks veel väga pajudest teistest riikidest. Nad kõik soovivad Nigeeriasse investeerida. Usun, et pärast seda, kui oleme suutnud rajada korraliku infrastruktuuri ja viinud läbi erastamisprotsessi, võiksime 2012. aastaks saavutada 10%-lise aastase majanduskasvu," rääkis Nigeeria rahandusminister BBC-le.

Nigeeria on Aafrika suurim riik, maailmas rahvaarvult 8. kohal. Riigi pindala on 923 768 km2 ning Nigeerias elab 2009. aasta seisuga peaaegu 155 miljonit inimest. 

CIA Faktiraamatu andmetel ulatus 2009. aastal riigi SKP per capita 2300 USD-ni. Mullu küündis riigi SKP 6,1%-ni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077