Autor: Anne Oja • 20. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bombardier lubas Lätile 8000 töökohta

Maailma juhtiv transpordivahendite tootja Bombardier tahab Lätis toota mitte üksnes ronge, vaid ka tramme, et laieneda endise NL aladele. Lätile tähendab see 8000 uut töökohta, kirjutas Dienas Bizness.

Kas Bombardieril õnnestub oma plaanid teoks teha, sõltub Läti ettevõttest Pasažieru vilciens, mis kuulutas välja hanke uute elektrirongide ostuks. Bombardier osaleb hankel koos Riia vagunitehasega.

Bombardieri peadirektor äri ja arenduse alal Flavio Canetti ütles Dienas Biznessile, et kui nad konkursi võidavad, luuakse Lätti 8000 uut töökohta ja ekspordimaht kasvab 25%, valmis ollakse ka trammide tootmiseks Riias.

Bombardier võrdleb Läti potentsiaali transpordivahendite tootmisel Hiinaga, kus Bombardier on viimastel aastatel üsna edukas olnud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077