Autor: Romet Kreek • 5. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milder: järgmisel aastal teenib Baltika kasumit

Baltika 2. kvartali tulemused vastasid meie ootustele, ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder kommentariks eile avaldatud tulemustele.

„Suurim heameel on loomulikult selle üle, et tänu täiendava aktsiakapitali kaasamisele õnnestus tugevdada ettevõtte bilanssi tasemele, kus äritegevuse finantseerimise riskid on kõrvaldatud,“ sõnas Milder.

„Oleme ka positiivsed pankadega peetavate laenude restruktureerimise läbirääkimiste lõpptulemuste osas,“ jätkas Milder.

 „Ootuspärane, kuid siiski meeldiv oli kogu jaesüsteemi jõudmine korralikku kasumisse 16 miljoni kroonini, kusjuures ka Ida-Euroopa segment teenis juba 1,4 miljonit krooni kasumit. Veel aasta tagasi oli võrreldav tulemus 10 miljonit krooni kahjumit. Jaesüsteemi korralik tulemus toetus headele kollektsioonidele ja pidevalt paranevale brutomarginaalile. Alates maikuust on jaesüsteemi müügiefektiivsus olnud aastatagusest kõrgem,“ lisas Milder.

Milder lausus, et negatiivse poole pealt märgiksid ta ära kõikuvad valuutakursid, mis teevad lühiajalise finantstulemuse juhtimise keerukaks.

„Loomulikult võiks majanduse taastumine kriisist kiirem olla. Tervikuna peaks müükide kasv taastuma 2010 sügis-talvisel hooajal, kasumiaruande alumine rida jätkab kvartal kvartali järel paranemist, järgmisel aastal teenib Baltika kasumit," lisas Milder.

„Laenude restruktureerimine tähendab Baltika jaoks eelkõige mitmete erinevate laenude, nii pika- kui lühiajaliste konsolideerimist ning ettevõttele optimaalsema laenuportfelli kujundamist lähiaastateks,“ ütles Baltika finantsdirektor Ülle Järv.

„See eeldab lühiajaliste laenude asendamist pikaajalistega. Läbirääkimised pankadega hetkel käivad nii laenu pikkuse kui marginaalide osas,“ ütles Järv.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077