Autor: Anne Oja • 29. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgevene uut tuumajaama hakkavad ehitama hiinlased

Minsk kavandab uue tuumajaama ehitamist koostöös hiinlastega, kuna peab kogemuste vahetamist Hiinaga väga perspektiivseks, vahendas Interfaks.

Valgevene riigikontrolli esindaja, Valgevene-Hiina komisjoni asejuht Zenon Lomat ütles, et Minsk arvestab Hiina ettevõtete osalemisega aatomielektrijaama ehitamisel.

"Tuumajaama ehitus nõuab ohutust sellisel tasemel, mis vastab maailma kõrgeimatele standarditele. Selles on perspektiivseks suunaks kogemuse vahetamine ja Hiina korporatsioonide osalemine projektis," sõnas Lomat. 

Varem teatas Valgevene, et kutsus Venemaa tuumajaama ehitama.

Kuna uus tuumajaam kerkib sisuliselt Vilniuse külje alla ja selle dokumentatsiooni ning kasutatava tehnoloogia avalikustamisega pole varem kõik korras olnud, ärritab ehitus nii keskkonnakaitsjaid kui leedulasi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077