Autor: Indrek Kald • 22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müük kasvas mais 27%

Eesti Energia müüs mais Eestis 669 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 26,7 protsenti rohkem kui mullu samal kuul.

1. aprillist müüme elektrienergiat Nord Pooli elektribörsi Estlink hinnapiirkonda, mis kajastub Eestis müügi all ning mõjutab võrdlust aruandeperioodide vahel, teatas Eesti Energia.

Eesti Energia elektrienergia müük avatud turul moodustas mais 256 GWh, suletud turu äri- ja koduklientidele 312 GWh ja võrguettevõtjatele 101 GWh.

Eesti Energia elektrienergia müüki mõjutasid elektrituru osaline avanemine Eestis, eeldatav tööstustoodangu mahu kasv ja 0,8 kraadi kõrgem välistemperatuur võrreldes eelmise aasta maiga.

Elektrienergia müük väljaspool Eestit oli mais 110 GWh ehk 11,4 protsendi võrra vähem kui mullu samal kuul. Võrreldes eelmise aasta maiga vähenes müük Soomes ja Lätis, kuna see osa elektrienergia müügist toimub Nord Pool Estlink energiabörsil.

Müügimahtude vähenemist Lätis ja Soomes tasakaalustas suurenenud elektrienergia müük Leetu seoses Ignalina tuumajaama sulgemise ja Leedu elektrituru avanemisega.

Eesti Energia keskmine elektrienergia müügihind Eestis suletud turul ilma võrguteenusteta oli mais 480 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Estlink piirkonnas oli 545 kr/MWh ning Nord Pooli Soome piirkonnas 618 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas mais 34 GWh, mis on 3,2 protsendi võrra vähem kui möödunud aasta mais.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077