Autor: Jaana Pikalev • 28. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milder emissioonist: kohtume vanade tuttavatega

Meelis Milderi sõnul osalevad ASi Baltika aktsiakapitali suurendamisel rõivatööstuse praegused ja endised investorid ning partnerid.

Üks on tänane aktsionär Danske Capital Fund, kes võttis eelmise suve suunatud emissioonist samuti osa, rääkis ta.

"Teine fond on ka meie pikaajaline investor East Capital, kes esmakordselt investeeris Baltikasse eelmise buumiaja algusaegadel 1990ndate lõpus ja hoidis küllaltki suurt osalust, kuskil 10%," lisas Milder. Kui Balti riigid muutusid välismaistele investeerijatele mittelubatud või -huvitavaks piirkonnaks, müüs East Capital oma osa väiksemaks, möönis Milder.

Tänase seisuga on natukene aktsiaid East Capitalil alles, lisas ta. Milderi ütlusel oli neil East Capitaliga hea koostöö ja Gert Tiivas nende esindajana oli Baltika nõukogu liige ning igati abiks nõu ja soovitustega.

Ka kolmas firma, Itaalia päritolu ettevõte E.Miroglio S.A on Milderi sõnul nende ammune koostööpartner. Tema kinnitusel on nad üle kümne aasta sellelt firmalt tekstiili ostnud. Eeskätt on tegemist tugeva töösturiga, kellel on mitmed rahvusvahelised kaubandusketid ja brändid, tutvustas Milder.

Tema sõnul on pikajalise kogemusega jaekaubanduse, moe- ja tekstiilitööstuse valdkonna esindala üheks brändiks Motivi, mida turustatakse ka Eestis. "Meil on võimalik head nõu saada neilt, tegemist on profesionaalidega," lausus MIlder ja tõdes, et koostööpartneriga astutakse nüüd lihtsalt teistsugustesse suhetesse.

Baltika valib E.Miroglio S.A. juhatuse esimehe Edoardo Miroglio ka ettevõtte nõukogu liikmeks, küll aga ei oma mees Baltika aktsiaid. Samuti saab nõukogu liikmeks Jaakko Sakari Mikael Salmelin, teatas Baltika börsile.

Aktsiaemissioonist jäävad kõrvale väikeaktsionärid. Milderi sõnul on sellel praktiline põhjus. "Seda raha päris suures koguses oli vaja suhteliselt kiiresti ja kindlate kokkulepetega," selgitas ta. "Võtame lisakapitali sisse nüüd juuni lõpus, aga me kindlustame, et ettevõtte finantsid saavad tugevdatud, seda oli vaja juba märtsis," rääkis rõivatööstuse juht. Kuna lisaraha kaasamisega on kiire, töötab paremini suunatud ja kokkulepitud emissioon, lisas Milder.

"Väikeaktsionäridele lohutuseks võib öelda seda, et täna on turul aktsia hind madalam, nii et ma kujutan ette, et neil ei ole põhjust meile ette heita, et nendega on halvasti käitutud," rääkis ta. Kes soovib oma positsiooni hoida ka pärast seda uut emissiooni, siis täna on tõesti turul odavalt aktsiaid kokku osta, soovitas Milder.

Baltika juht ja suuromanik tõdes, et tema enda osalus firmas väheneb seniselt veerandilt kuuendikuni ehk 16%-le. Kahjuks see on tõesti nii, märkis ta. "Aga meile on olnud ettevõtte huvid alati esmatähtsamad ja see ei ole probleem," lisas Milder.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077