Autor: Kadrin Karner • 29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksal iga viies töötu

Hiljutised suurkoondamised Loksa laevaremonditehases tähendavad, et Loksa linnas on iga viies tööealine inimene töötu.

Kevade jooksul pooltuhat inimest koondanud Loksa laevaremonditehas annab neil päevil kätte lõpparved viimastele töötajatele. Ehkki maist teise nime all tööle hakkav tehas võtab osa inimesi ka uute lepingutega tagasi, on olukord väikses linnas keeruline, näitas tänane töötukassa töövahenduspäev Loksa kultuurimajas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Registreeritud töötuid oli Loksal 31. märtsi seisuga 329, aga aprillikuu jooksul ilmselt ületab see number 400 piiri. See tähendab, et mõne päeva pärast on Loksal 20% tööjõulisest elanikkonnast tööta," rääkis Loksa linnavolikogu esimees Rein Heina.

"Kuna vanus enda ameti juurde mul naasta ei luba, siis tähendab keeleoskuse puudumine ja hall pass, et väljavaateid töö leidmiseks on mul vähe, kuigi lootust pole ma kaotanud," ütles töötu, endine kraanajuht Valentina.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077