Autor: Silvia Kruusmaa • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eleringi nõukogu hakkab juhtima Lauri Tammiste

Teisipäeval esmakordselt kogunenud põhivõrguettevõtte Eleringi uus nõukogu valis juhiks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Lauri Tammiste.

Nõukogu vahetus toimus seoses omanikuvahetusega, mille käigus Eleringi omand läks üle Eesti Energialt riigile, teatas ministeerium.

Lisaks Tammistele kuuluvad nõukokku rahandusministeeriumi finantsturgude osakonna juhataja Thomas Auväärt, majandusministeeriumi nõunik Jüri Raatma, Tallink Hotellide juhatuse liige Aivar Sõerd  ja TTÜ elektroenergeetika instituudi direktor Heiki Tammoja.

Tammiste sõnul seisavad Eleringil ees suured väljakutsed. „Eleringi pikemaajaline strateegiline ülesanne on varustuskindluse tagamiseks vabastada Eesti energiasaare staatusest. Selleks tuleb sisemaiste liinide kõrval töötada edasi ülepiiriliste ülekandevõimsustega, viia ellu Estlink 2 suurprojekt ning arendada edasi Eesti ja Läti vahelisi ühendusi,“ rääkis ta.

Nõukogu koosolekul kinnitatud 2010. aasta eelarve ja selles sisalduvad investeeringud mahus 472 miljonit krooni loovad sellele tegevusele tugeva aluse, lisas ta.

Selle aasta väga oluline projekt on 35 protsendi elektrituru avamisega seotud elektribörsi käivitamine ning Nordpool Spot Estlink hinnapiirkonna toimivaks ja usaldusväärseks kauplemissüsteemiks kujundamine.

Elering OÜ on energia ülekandega tegelev ettevõte, mis ühendab terviklikuks energiasüsteemiks Eesti suuremad elektrijaamad, jaotusvõrgud ja suurtarbijad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077