SEB lõikab elektribörsi maksetelt tulu 

SEB pakub ettevõtetele võimalust kaubelda elektriga maailma suurimal elektribörsil Nord Pool, teatas pank.

SEB on täna ainuke pank Eestis, mis on Nord Pooliga allkirjastanud arveldusteenuste vahendamise lepingu, mis tähendab, et Eesti ettevõtted saavad arveldusi teha mugavalt läbi kohaliku panga. Ilma sellise lepinguta oleks pidanud kõik börsil osalevad Eesti ettevõtted avama arvelduskontod Põhjamaade pankades, mis on ametlikud Nord Pooli arvelduspangad.

„Nord Pooli arveldusteenuste vahendamine tähendab Eesti klientidele mugavust teostada kõiki arveldusi Eestist, mis võimaldab ettevõttel oluliselt paremini oma likviidsust juhtida. Tänu antud arveldusteenuse pakkumisega oleme tihendanud koostööd kümnekonna Eesti suurettevõttega, kes pärast elektrituru avanemist energiaga kauplevad. SEB soov on olla ettevõtetele kodupangaks, pakkudes kõiki teenuseid ja lahendusi, mida klient oma igapäevases tegevuses vajab,“ kommenteeris SEB juhatuse liige ja ettevõtete panganduse valdkonna juht Allan Parik.

Eesti elektriturg avanes 1. aprillist 2010 ning selle aja jooksul on tehtud tehinguid ligi 100 miljoni krooni väärtuses.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara