Tiivas: Eesti Energia börsil on kui kirss tordil

East Capital  Baltikumi regioonijuht Gert Tiivas ütles tänasel börsikonverentsil, et tema jaoks oleks kirss tordil see, kui valitsus suudaks end kokku võtta ja otsustada ära Eesti Energia börsile mineku.

Tiivas meenutas 1990ndate lõpus keerulist olukorda, kui toodi Eesti Telekom börsile. „See ei olnud lihtne, kuid olid julged inimesed ja julged eesmärgid. Täna me oleme loodetavasti sarnases seisus,“ ütles Tiivas. Tema hinnangul ei ole praegusest parimat aega Eesti Energia börsile toomiseks. „Rääkides turgude tsüklilisest, praegu on raske välja mõelda paremat olukorda,“ möönis mees. Eesti suudaks sellega tõmmata suures mahus investeeringuid endale, lisas ta.

Tiivas möönis, et on üle pika aja optimistlik Baltimaade turu suhtes.

Viimase kolme aasta meeleolusid kommenteerides lausus Tiivas, et tegemist oleks olnud justkui friiklusega, sest ta ei suutnud ka oma majas ühtegi Balti investeerimise ideed maha müüa. „Ka reaalsus oli tegelikult karm,“ märkis Tiivas.

Kuid muutunud on see, et turud on hakanud taastuma juba 2009. aasta esimeses kvartalis. „Fakt on see, et enamus tähelepanust oli  Balti riikide võimekuses kohanduda uue olukorraga, mainis regioonijuht. Suur osa tähelepanu läks sellele, kes kui palju ja millal peab IMF-ist raha võtma, et üldse püsima jääda ning palju räägiti sellest, kas valuutad suudavad välja vedada, rääkis Tiivas. Seetõttu on tema hinnangul täiesti mõistetav, miks oma investeerimisportfelli Balti riikidest kaugemal hoiti.

Tiivase sõnul on Eesti liikunud majanduspoliitilises mõttes õiges suunas. „Poliitilises mastaabis me suudaks maailmale näidata, et meie kurss on sama ja me saime väljakutsetega hakkama ja suutsime kohanduda uue maailmaga“ arvas Tiivas „Majanduslikult oleks veel ülioluline, et me teeme koerasabast üle saamise pingutuse euro mõttes,“ lisas ta.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara