Hamish Mcrae: Eesti arendagu põlevkivitööstust

Inglise ajalehe The Independent peatoimetaja ja Briti ajakirjanduses parimaks finants- ja majandusajakirjanikuks tunnistatud Hamish Mcrae ütles tänasel börsikonverentsil, et Eestil tuleks arendada põlevkivitööstust, sest maailmas kerkib esile energia probleem.

Mcrea arvamusel elame maailmas, kus muretsetakse järjest enam energia julgeoleku pärast. Majandus põhineb fossiilkütustel, mille tarned on ebakindlad ja pärinevad ebastabiilsetest riikidest ja piirkondadest, kus poliitline tasand on keeruline, lausus ajakirjanik. "Kas tahate sõltuda Venemaa gaasist?" küsis Mcrea, kelle sõnul britid seetõttu juba ehitavadki kõiksugu võimalusi gaasi hoiustamiseks.

Mcrea kiitis, et Eesti teeb targasti, kui püüab saada energia julgeolekus rohkem  iseseisvamaks. Ta soovitas edasi arendada põlevkivitööstust, et vältida sõltuvuse teket.

Ta lisas, et kindlasti on vaja arendada taastuvaid energiaallikaid, sest tulevik saab olema keeruline. Arvatakse, et 20 aasta kaugusel on naftatarbimise tipp. Samas tõi Mcrae välja, et geoloogide rühmitus, kes nafta tipptarbimist uurib, on leidnud, et oleme jõudnud juba tippttarbimise perioodi. Seega oletatakse, et maagaasi ammendumine on lähedal.

Mcrea kiitis veel Eestit, mis on kõige arenenum riik valitsuse tasandil igasuguste kaasaegsete tehnoloogiliste lahenduste sisseviimisel. "Eesti on üleilmne pioneer tavatehnoloogia kasutamises," lausus Mcrae. "Kui ma nägin eile ID- kaardi esitlust, siis mõtlesin, miks me Britis seda teha ei saa?" lausus Mcrae. Tema sõnul seal lihtsalt ei usaldata valitsust, Eestis aga küll.

Samuti mainis mees, et Eesti on vist kõige parema rahandusdistsipliiniga riik. "Ma ei usu, et üheski riigis on laenukoormus avalikus sektoris nii madal kui Eestis," märkis Mcrae.


 

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara