Autor: Jaana Pikalev • 26. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enics Eesti võtab tänavu tööle üle 100 inimese

Elvas asuv elektroonikafirma Enics Eesti otsib 50 uut töötajat. Ettevõtte juhatuse esimehe Kalle Kuusiku sõnul peamiselt tootmismahtude suurenemise tõttu kasvab nende töötajate arv aasta lõpuks rohkem kui 100 inimese võrra.

„Me oleme värvanud selle aasta jooksul juba 50 inimest pluss kaheksa teenistujat ja praegu protsessis on sama hulk inimesi,“ rääkis Kuusik. „Lisame päris jõudsalt nii tootmistöötajaid kui spetsialiste,“ lisas ta. Plaanide kohaselt peaks aasta lõpuks elektroonikafirma töötajaskond suurenema  rohkem kui 100 töötaja võrra, rääkis Kuusik.

Personali suurenemise vajadus on ettevõtte juhi hinnangul tingitud klientide tavapärasest suurematest tellimustest. „Lisaks sellele on meil uus klient, kellega on terve rida uusi projekte algamas,“ ütles Kuusik. Värske kliendi andmeid ta avaldada ei soovinud.

 Kuusik hindab ettevõtte käekäiku tänavuseks aastaks paremaks kui mullu. „Meil ka eelmine aasta ei läinud kehvasti, aga tänavune läheb eelduste kohaselt paremaks,“ mainis Kuusik. „Kui me eelmise aasta algusest võrdleme, siis kuni veebruarini see müüginumbrites veel ei kajastunud, aga märtsi müügis on tõusu juba näha,“ märkis ta.

Kuusik möönis, et teda paneb imestama, kui pessimistlikult ja ettevaatlikult suhtutakse majanduse kasvu. „Tegelikult päris palju on näha Eestis elektroonika sektoris, et paljud Lääne-Euroopa tehased pannakse kinni või osaliselt suunatakse tootmist Eestisse,“ mõtiskles ta. „Tegelikult ma arvan, et meil on aasta lõpuks puudu kvalifitseeritud tööjõudu,“ tõdes Kuusik. Eriti probleemseks pidas ta kvalifitseeritud  spetsialistide leidmist Lõuna-Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077