Autor: Kristi Malmberg • 25. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazer ootab tänavu Eestis kasvu 

Fazer Grupp lõpetas 2009. aasta üle 696 miljoni krooni suuruse tegevuskasumiga. Grupi käive oli 22 miljardit krooni, mida on 8,8% vähem kui 2008. aastal, teatas ettevõte.

Käibe vähenemine oli ligi 55% ulatuses tingitud vahetuskursi muutusest. Fazeri auditeerimata käive Eestis oli 2009. aastal 519,6 miljonit krooni.

Möödunud aastal viidi Fazer Grupis läbi mitmeid muudatusi. Grupi efektiivsuse tõstmiseks liideti kolm eraldiseisvat ärisuunda – Fazer pagaritööstuse, Fazer maiustuste ja Fazeri Venemaa äriüksus ning moodustati uus Fazer pagaritööstuse ja maiustuste ärisuund. Fazeri toitlustusteenuste ärisuuna reform on kavas 2010. aastal.

„Möödunud aasta oli keeruline, kuid sellest hoolimata suutsime oma turuosa kasvatada ja positsiooni tugevdada. Üheks suuremaks õnnestumiseks võime pidada tõika, et suutsime muutunud turusituatsioonis edukalt kohandada tootehindu nii grupis kui Eesti turul ning alustada ettevõtte ärisuundade arendamisega. Alanud aasta fookuses on ettevõtte kasv ning uue organisatsiooni tõhus käivitamine“ sõnas Fazer Eesti müügidirektor Kristjan Kongo.

519,6 miljoni krooni suurusest kogukäibest Eestis moodustas toitlustamisega tegelev Fazer Amica käive 173,7 miljonit krooni, pagaritööstus 274,5 miljonit krooni ja Fazeri maiustuste äriüksus 71,3 miljonit krooni. Fazer Amica on üks suuremaid toitlustusteenuse pakkujaid Eestis. Fazer Eesti 2009. aasta turuosad kujunesid Eestis järgnevalt: pagaritööstus kolmandal kohal 17% ning maiustuste äriüksus teisel kohal 11%-lise turuosaga.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077