Autor: Ain Alvela • 18. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veerand firmadest hääbub vaikselt

Umbes 25% Tallinna Tehnoloogiapargi äriinkubaatoris tegevust alustanud ettevõtetest kõrbeb ega jõua eales majandusilma kaardile.

Tallinna Tehnoloogiapargi Tehnopol turundusjuht Martin Goroško tunnistas, et läbi tiheda valiku ettevõtlusinkubaatorisse pääsenud äriideedest läheb veerandijagu aia taha. Peamine põhjus on tema sõnul selles, et noored ettevõtjad pole jäägitult pühendunud oma eesmärkide täitmisele.

"Need läbikukkumised ei tähenda Tehnopolile otseselt rahalist kahju, pigem on moraalselt kahju, et iseenesest uuenduslikud plaanid ei täitunud," rääkis Goroško. "Kõige kurvem ongi see, kui lüüakse lihtsalt käega. Ka firma pankrot on etem, sest teatud mõttes näitab see siiski, et vähemalt üritati."

Goroško hinnangul on noorte ettevõtete vaikse hääbumise põhjus peaasjalikult selles, et asja ette võtnud meeskonnas polnud kooskõla, harmoonilist tunnet, et töötatakse ühise eesmärgi täitmise nimel.

Tehnopoli äriinkubaatorisse pääseb alustav ettevõte, kelle äriidee on asjalikuks hinnanud vastav komisjon. Komisjoni kuuluvad Tehnopoli, TTÜ, EASi jt organisatsioonide esindajad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077