Autor: Anne Oja • 22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tubakafirma juht läks Läti lihatööstust saneerima

Endine British American Tobacco Estonia juht Juhan Matt juhib nüüd Rakvere Lihakombinaadiga ühte kontserni kuuluvat lihatööstust Rigas Miesnieks.

"Olin tubakaäris olnud üle kümne aasta ja see ammendas end lõpuks. Ja nende aktsiisitõusude tõttu oli ka aeg uut valdkonda vaadata," ütles Matt täna. Ta lisas, et pidevate hüppeliste aktsiisitõusude tõttu on tubakakaubandus muutunud langevaks äriks.

Matt vahetas tubakakaubanduse lihatöösturi ameti vastu mullu septembris. Rigas Miesnieksi läks ta varasema saneerimiskogemuse tõttu. "Lätis on hirmus olukord, kuid oleme ümberkorraldused ära teinud ja meie turuosa kasvab jõudsalt," rääkis Matt juhitava ettevõtte käekäigust.

Ta märkis, et raskustega on aidanud toime tulla grupi tugi. Samas vähendas Rigas Miesnieks möödunud aastal aktiivselt kulusid ja koondas töötajaid. "Efektiivsus oli võtmesõna," lausus Matt. "Tuli kaubelda allahindlust ja inimeste arvu vähendada," lisas ta.

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggiga kuuluvad ühte kontserni Rigas Miesnieksi kõrval ka seakasvatusega tegelev Ekseko ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077